Haptotherapie voor volwassenen

Hieronder een aantal indicaties waarmee je bij de haptotherapie terecht kan. Als GZ-Haptotherapeuten werken we regelmatig samen met hulpverleners uit andere disciplines. Misschien ben je op dit moment al in behandeling bij een psycholoog, psychotherapeut, coach of maatschappelijk werker. Haptotherapie kan dan een toegevoegde waarde hebben om beter bij de gevoel te komen.

Soorten problemen

Verschillende soorten problemen en situaties kunnen aanleiding zijn om te kiezen voor haptotherapie, een vorm van begeleiding waarin naast praten ook plaats is voor ervaringsoefeningen en aanraking op de bank. 

 

Werk

Problemen in de werksfeer kunnen gaan over een mogelijke carriereswitch, nog niet precies weten wat je wilt. Ook conflicten met collega's of leidinggevenden, (dreigende) overspannenheid of burn out kunnen aanleiding zijn om begeleiding te zoeken.

 

Relatie

Relatieproblemen kunnen gaan over een moeizame of afwezige communicatie tussen de partners. Soms zijn er verschillen ontstaan in verlangens en verwachtingen of je hebt moeite met het herkennen ervan. Ook problemen met intimiteit en seksualiteit kunnen aanleiding zijn om hulp te zoeken bij een haptotherapeut. 

 

Scheiding

In de aanloop naar maar vaker nog na afloop van een scheiding heb je behoefte aan hulp en ondersteuning. Verwerken van het verlies, helderheid krijgen in de verwarring. Scheiden is ook afhechten: wat neem je mee en wat laat  je achter. Voelen wat je nodig hebt om op eigen kracht verder te gaan.

Zorg

De zorg voor anderen, zoals kinderen, een partner of ouders, kan aanleiding zijn om te zoeken naar de voor jou best passende manier om die zorg te geven. Is de zorg voor anderen nog wel in balans met de zorg voor jezelf?

 

Levensfaseproblematiek

Soms merk je dat  je moeite hebt met je aanpassen aan een nieuwe levensfase. Voorbeelden zijn: de puberteit, van een studerend naar een werkend leven, de start van een relatie of van samen weer naar alleen. Maar ook de komst van een eerste kind, kinderen die weer uitvliegen of de overgang naar de ouderdom.

 

Ziekte of chronische pijn

Zijn ziekte en pijn onderdeel van je dagelijks leven maar leggen ze er een te groot beslag op? Ben je vooral bezig met je beperkingen en wil je je weer richten op je mogelijkheden? Dan is het goed om te voelen wat je kan. 

 

Rouw en verlies

Er is geen standaardrecept voor rouw of omgaan met verlies, ieder zoekt hierin zijn eigen manier. Wel kan het prettig zijn om ondersteuning te krijgen in die zoektocht, vooral als je merkt dat gevoelens afwezig lijken of  juist te hevig zijn. Ook leren hoe je steun kan vragen is een mogelijk thema.

 


Heb je twijfels of wil je overleggen, neem dan contact met ons op. We bellen of mailen terug.