Praktisch

Kosten

Een intake, een sessie haptotherapie en haptonomische zwangerschapsbegeleiding is € 85 en duurt een uur. Afspraken afzeggen kan tot uiterlijk 24 uur van tevoren. In alle andere gevallen wordt de behandeling in rekening gebracht. 

 

Vergoedingen

Haptotherapie wordt door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Kijk voor vergoedingen van haptotherapie in je aanvullende verzekeringspolis of op de website van de VVH.

Verwijzing door een arts of specialist is niet nodig. Als GZ-Haptotherapeut staan we  ingeschreven in het Kwaliteitsregister van de VVH, Vereniging van Haptotherapeuten. Daarmee voldoen we aan de voorwaarden voor vergoeding door de zorgverzekeraars.  

Werkgevers kunnen bijdragen in de kosten van haptotherapie; meestal is dat in het kader van verzuimpreventie of stress-management.  

In geval van een eigen bedrijf en voor ZZP’ers kan haptotherapie als bedrijfskosten worden opgevoerd. 

Praktijkvoorwaarden

Bij de eerste afspraak krijg je uitgebreide praktijkvoorwaarden mee en indien je dat wenst sturen we je die voorafgaand aan die afspraak alvast per mail toe.

  

Klachtenregeling

Als lid van de Vereniging van Haptotherapeuten vallen we onder de klachtenregeling die voor onze beroepsgroep is opgesteld. Voor meer informatie hierover verwijzen we naar de website van de VVH

 

Samenwerkingen

Sinds 1 december 2018 werkt Cecile den Herder volledig in Soest, zie www.haptonomiesoest.nl. We werken met haar samen, verwijzen naar elkaar door en hebben samen intervisie.

Daarnaast werken we samen met psychologen, coaches en fysiotherapeuten, POHGGZ, en psychiaters.